Saftig gulrotkake
Mange synes at den saftigste og beste kaken er gulrotkake. Og med rette! Revne gulrøtter gjør denne kaken ekstra saftig. Bak to, og putt i fryseren, så har du til siden. Denne oppskriften på gulrotkake er en av våre mest populære.
40-60 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.
- Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.
- Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene. Blir det for lite glasur, så lag mer.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.