Gulrotkake - fra boken Førsteklasses mat

Saftig gulrotkake

Mange synes at den saftigste og beste kaken er gulrotkake. Og med rette! Revne gulrøtter gjør denne kaken ekstra saftig. Bak to, og putt i fryseren, så har du til siden. Denne oppskriften på gulrotkake er en av våre mest populære.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl smeltet meierismør
  • 4 dl fint reven gulrøtter

Glasur

  • 150 g kremost naturell
  • 150 g melis
  • Frø fra 1 vaniljestang

Pynt

  • tynne skiver av 1 gulrot - eller revet

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis. Mel blandes med kanel, kardemomme, koriander, natron og vaniljesukker. Tilsett vekselvis mel og smør i eggedosisen. Vend forsiktig inn revne gulrøtter til slutt.
  2. Ha røren i en smurt form. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl.
  3. Om du ønsker så kan du dele kaken i to lag og ha et lag glasur mellom lagene. Blir det for lite glasur, så lag mer.
  4. Rør sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over gulrotkaken når den er avkjølt. Pynt med tynne skiver av gulrot eller litt reven gulrot.
Del på Facebook